Oplevering Flexfueler002

  • Home
  • Oplevering Flexfueler002

Oplevering Flexfueler002

Gepubliceerd op: 28-10-2020

Na de oplevering van de Flexfueler001 in juni 2019 hebben we in oktober 2020 de LNG ladingsystemen voor de Flexfueler002 opgeleverd aan scheepswerf Gebroeders Kooiman, Fluxys en Titan LNG. In begin februari 2021 vond de eerste ship to ship (STS) bunkering plaats waarbij het barge LNG heeft geleverd aan de producttanker Ramelia, geëxploiteerd door de Zweedse Gothia Tanker Alliance.

ONZE BIJDRAGE

We hebben voor dit project zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische installatie van de LNG ladingsystemen mogen uitvoeren.

Onze leveringsomvang bestond uit de volgende activiteiten:

  • Ontwerp en detail engineering ladingsystemen;
  • Inkoop van componenten en appendages;
  • Prefabricage van het leidingwerk;
  • Installatie van het leidingwerk;
  • Inbedrijfstelling van de ladingsystemen.


TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

De Flexfueler002 is een exacte kopie van haar zusterschip de Flexfueler001. De LNG bunker barge (LBB) heeft vier LNG tanks van elk 370 m³. Het schip zal vanuit de haven van Antwerpen schepen bevoorraden die zijn uitgerust met een LNG brandstofsysteem.

Voor ship to ship bunkeren is het ladingsysteem voorzien van een kleine bunkeraansluiting voor binnenvaart- schepen en een grote bunkeraansluiting voor grote schepen zoals bijvoorbeeld cruiseschepen. De barge heeft geen eigen voortstuwing, wel staan er aan boord diesel generatorsets voor het aandrijven van o.a. de lading pompen.

INFRASTRUCTUUR LNG BUNKEREN

Met de oplevering van de FlexFueler002 hebben we wederom een positieve bijdrage kunnen leveren aan de uitbreiding van de infrastructuur voor het bunkeren van LNG voor de binnenvaart en zeevaart in het ARA-gebied.

Wij van Marine Service Noord wensen de FlexFueler002 en haar bemanning een behouden vaart.

Kijk hier voor meer informatie over onze werkzaamheden voor LNG bunkertankers:

LEIDINGSYSTEMEN VOOR LNG bunker tankers