Project

LNG-bunkerbarge FlexFueler001

  • Home
  • LNG-bunkerbarge FlexFueler001

FlexFueler001

Op 4 juni 2019 is de FlexFueler001 opgeleverd aan scheepswerf Gebroeders Kooiman en Titan LNG. Op 14 juni heeft de FlexFueler001 de eerste officiële bunkering uitgevoerd voor de MV Kvitnos van rederij Norlines. Norlines is een lange termijnklant van Titan LNG. De bunkering vond plaats in de haven van Rotterdam. Daarna heeft Titan LNG samen met Port of Amsterdam op 26 juni de FlexFueler001 feestelijk gedoopt.

ONZE BIJDRAGE

We hebben voor dit project zowel de werktuigbouwkundige als de elektrotechnische installatie van de LNG ladingsystemen uitgevoerd.

Onze leveringsomvang bestond uit de volgende activiteiten:

  • Ontwerp en detail engineering ladingsystemen;
  • Inkoop van componenten en appendages;
  • Prefabricage van het leidingwerk;
  • Installatie van het leidingwerk;
  • Inbedrijfstelling van de ladingsystemen.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

De Flexfueler001 is een LNG bunker barge met vier LNG tanks van elk 370 m³. Het schip kan LNG laden bij de Gate terminal in Rotterdam en zal voornamelijk vanuit Amsterdam schepen bevoorraden die zijn uitgerust met een LNG brandstofsysteem.

Voor ship to ship bunkeren is het ladingsysteem voorzien van een kleine bunkeraansluiting voor binnenvaart- schepen en een grote bunkeraansluiting voor grote schepen zoals bijvoorbeeld cruiseschepen. De barge heeft geen eigen voortstuwing, wel staan er aan boord diesel generatorsets voor het aandrijven van o.a. de lading pompen.

INFRASTRUCTUUR LNG BUNKEREN

Met de oplevering van de FlexFueler001 hebben we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de uitbreiding van de infrastructuur voor het bunkeren van LNG voor de binnenvaart en zeevaart in het ARA-gebied.

Wij van Marine Service Noord wensen de FlexFueler001 en haar bemanning een behouden vaart.

Kijk hier voor meer informatie over onze werkzaamheden voor gastankers:

Leidingsystemen voor gastankers