Project

LNG bunkerschip Coralius

  • Home
  • LNG bunkerschip Coralius

Coralius

Op zaterdag 2 september, 2017 is de LNG bunkertanker Coralius door de Royal Bodewes scheepswerf overgedragen aan haar eigenaar Sirius Veder Gas (SVG). Nadat de tanks een week eerder inert gemaakt waren met stikstof heeft het schip de Eemshaven verlaten met als bestemming het eiland Donsö in Noorwegen. Al daar was het schip te zien op de Donsö Shipping Meet 2017. Na deze meet heeft het schip voor de eerste keer LNG gebunkerd.

ONZE BIJDRAGE

Marine Service Noord heeft voor dit schip de engineering, inkoop, prefabricage en installatie werkzaamheden uitgevoerd. We hebben de werktuigbouwkundige systemen in de machinekamer ontworpen en de detail engineering gedaan in 3D. Daarnaast hebben we de inkoop van componenten, appendages en instrumentatie verzorgt voor de werktuigbouwkundige systemen in de machinekamer. In Papenburg hebben we de ladingsystemen aan dek geïnstalleerd. Ten slotte hebben we in de Eemshaven de inbedrijfstelling uitgevoerd in samenwerking met de mede onderaannemers betrokken bij dit project.

TECHNISCHE EIGENSCHAPPEN

De Coralius is bijna 100m lang en 18m breed. Voor de opslag van LNG beschikt het schip over twee bilobe tanks met een capaciteit van respectievelijk 2550 en 3250 cbm. De hoofdmotor is een 3.000 kW Wartsila 6L34DF dual fuel motor. Voor het hulpvermogen staan er 2 Mitsubishi GS6R2 gas generator sets aan boord van 275kWe en nog een MAS 760-S diesel generator set van 475kWe. Ook beschikt het schip over een 1000 kW dual fuel boiler geleverd door Gesab welke de boil off van de lading tanks gebruikt voor de verwarming van het warm water systeem.

PRACHTIG RESULTAAT VAN HARD WERKEN

We zijn er trots op een bijdrage te hebben kunnen leveren aan dit High-Tec LNG project. Ons project team heeft goed gepresteerd en heeft de klus geklaard onder niet altijd even gemakkelijke omstandigheden. We hebben nieuwe ervaring opgedaan welke we zullen toepassen in de opkomende projecten in de markt voor Small Scale LNG.

Wij van Marine Service Noord wensen de Coralius en haar bemanning een behouden vaart.

Kijk hier voor meer informatie over leidingsystemen voor gastankers.

Leidingsystemen voor gastankers