Marine Service Noord voltooid fase één van de methanolconversie van de Fugro Pioneer

  • Home
  • Marine Service Noord voltooid fase één van de methanolconversie van de Fugro Pioneer

Voltooing Fugro Pioneer fase 1

Gepubliceerd op: 28-06-2024

15 april 2024 - Marine Service Noord (MSN B.V.) is verheugd een belangrijke mijlpaal te hebben behaald in de samenwerking met Fugro op weg naar duurzame maritieme innovatie. Na zorgvuldige planning en uitvoering is de eerste fase van het methanolconversieproject voor het special service onderzoeksschip MV Fugro Pioneer (IMO: 9701645) succesvol afgerond.

Op het gebied van engineering, inkoop, constructie en installatie (EPCI) speelde MSN een cruciale rol bij het uitrusten van de Fugro Pioneer met geavanceerde leidingsystemen die zijn afgestemd op de methanolconversie van het schip. Deze eerste fase legt de basis voor de integratie van twee identieke ScandiNAOS-motoren op methanol, een stap die is gekozen om de CO2-uitstoot aanzienlijk te verminderen. Deze motoren zullen in de tweede fase, gepland voor eind 2024, worden geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.

“We zijn zeer verheugd om de succesvolle afronding van fase één van het conversietraject van Fugro Pioneer te mogen markeren”, zegt Niek Koops, managing director bij Marine Service Noord. “Dit project onderstreept onze toewijding aan baanbrekende duurzame oplossingen in de maritieme industrie. Door gebruik te maken van onze expertise als maritieme systeemintegrator voldoen we niet alleen aan de behoeften van onze klanten, maar dragen we ook bij aan een groenere toekomst voor maritieme operaties.”

Marine Service Noord – MeOH transfer-, drain- en filtratie skid

Door in ons ontwerp slim gebruik te maken van pipe skids, die volgens de klasse regels in onze werkplaats werden gebouwd en goedgekeurd, konden we de installatietijd aan boord aanzienlijk verkorten, waardoor de Fugro Pioneer na een korte refit-periode op de scheepswerf weer snel operationeel aan de slag kon.

De succesvolle afronding van fase één zou niet mogelijk zijn geweest zonder de gezamenlijke inspanningen van alle betrokken partijen. Marine Service Noord dankt Fugro, scheepswerf Koninklijke Niestern Sander, Alewijnse en alle teamleden voor hun toewijding en expertise gedurende deze onderneming.

Deze prestatie sluit naadloos aan bij Fugro's visie om een net-zero bedrijf te worden in 2035. De ombouw van de Fugro Pioneer maakt een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot mogelijk en positioneert deze als een baken van duurzaamheid in de offshore-markt. Terwijl het schip zich opmaakt voor fase twee, waarbij de nieuwe ScandiNAOS-motoren zullen worden geïnstalleerd en voor de eerste keer methanol zal worden gebunkerd, blijft Marine Service Noord zich inzetten voor een naadloze projectuitvoering.

Terwijl we naar de toekomst kijken, bevestigt Marine Service Noord opnieuw haar toewijding aan het stimuleren van innovatie en duurzaamheid in maritieme activiteiten. Wij en onze partners willen de sector leiden naar een groenere, duurzamere toekomst.

Voor meer informatie over methanolconversie of nieuwbouwprojecten kunt u altijd contact met ons opnemen.